De Peilingwijzer combineert de peilingen voor de Tweede Kamer van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar.

dinsdag 31 maart 2020

Peilingwijzer, update 31 maart 2020
In deze update van de Peilingwijzer, een combinatie van bestaande zetelpeilingen van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar, zijn nieuwe peilingen van alle drie bureaus meegenomen. De peilingen van Ipsos/EenVandaag (veldwerk: 27-30 maart 2020) en I&O Research  (veldwerk: 26-30 maart 2020) zijn in de afgelopen 5 dagen gehouden. De laatste peiling van Kantar werd gehouden tussen 18 en 22 maart 2020. Daarmee geeft deze Peilingwijzer een beeld van de steun voor partijen rond 29 maart 2020.

In de afgelopen maand is er duidelijke winst voor de VVD (+3%, 5 zetels). FvD boekt duidelijk verliest (-2,1%, 3 zetels). Deze ontwikkeling is bij alle peilingbureaus terug te zien. De PVV boekt in de Peilingwijzer een licht verlies (-0,9%, 1 zetel) dat evenwel nog net binnen de onzekerheidsmarges van de Peilingwijzer valt. Het beeld voor die partij varieert wat sterker tussen peilers (1 a 2 zetels verlies in de laatste peilingen van I&O research en Kantar, 5 zetels verlies bij Ipsos/EenVandaag). Voor de overige partijen zien we in de afgelopen maand geen statistisch significante verschuivingen.

Bij gebruik van deze cijfers graag de volgende bronvermelding gebruiken: Peilingwijzer (op basis van peilingen I&O Research, Ipsos en Kantar).