De Peilingwijzer combineert de peilingen voor de Tweede Kamer van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar.

vrijdag 15 mei 2020

Peilingwijzer, update 15 mei 2020


In deze update van de Peilingwijzer, een combinatie van bestaande zetelpeilingen van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar, zijn nieuwe peilingen van Ipsos/EenVandaag (gepubliceerd 28 april) en I&O Research (gepubliceerd 15 mei) meegenomen. Die laatste peiling werd gehouden tussen 7 en 12 mei; daarmee geeft deze Peilingwijzer een beeld van de steun voor partijen rond 10 mei.

In de afgelopen maand is er duidelijke winst voor de VVD (nu op ongeveer 27%, ofwel 40 tot 46 zetels), terwijl 50PLUS sterk verliest (nu nog iets meer dan 1%, ofwel 1 tot 3 zetels). De trend voor PVV, FvD en D66 is ook negatief; deze partijen staan nu iets lager dan 3 maanden geleden.

De nieuwe partij Partij voor de Toekomst haalt in de peiling van I&O Research 1 zetel. Zodra deze partij ook in een peiling van een ander bureau een zetel haalt, zal deze partij worden opgenomen in de Peilingwijzer.

Bij gebruik van deze cijfers graag de volgende bronvermelding gebruiken: Peilingwijzer (op basis van peilingen I&O Research, Ipsos en Kantar).

Toelichting bij de NOS: VVD loopt nog meer uit, 50Plus valt ver terug >>

 
Alle cijfers & grafieken >>