Peilingwijzer update 25 juli 2023

Auteur

Tom Louwerse

Publicatiedatum

25 juli 2023

In deze update van de Peilingwijzer is de nieuwste peiling van Ipsos/Eenvandaag toegevoegd. Het beeld van de steun verandert niet dramatisch, maar laat wel duidelijk zien dat PvdA/GL zich in de top-3 van partijen met momenteel de hoogste steun voegt. De VVD blijft, ondanks (of dankzij?) de leiderschapswissel, ongeveer gelijk. De PVV lijkt zich in de laatste maanden iets te herstellen, terwijl de BBB juist iets is teruggevallen.

De Ipsos/EenVandaag peiling wordt altijd eerst bij EenVandaag gepubliceerd en dan worden alleen de zetelaantallen bekend gemaakt. Die zijn gebruikt voor deze update (de Peilingwijzer werkt primair met de steun uitgedrukt in percentages); zodra Ipsos op de eigen website de percentages toevoegd, zal ik die meenemen in de Peilingwijzer.

Peilingwijzer, op basis van peilingen van I&O Research en Ipsos/EenVandaag


Meest recente schatting van de Peilingwijzer met boven- en ondergrens van de onzekerheidsmarge.


Laatst bijgewerkt: 25-07-2023. Publicatiedatum meest recente peiling: 25-07-2023 (start veldwerk: 21-07, einde veldwerk: 24-07, midden veldwerk: 23-07).

Over de Peilingwijzer

De Peilingwijzer combineert de bestaande zetelpeilingen van I&O Research en Ipsos/EenVandaag tot één inschatting van de stemintenties van kiezers. De meest recente peiling die in deze Peilingwijzer is verwerkt, werd gehouden tussen 21-07 en 24-07 en geeft dus een beeld van de kiezersvoorkeuren in die periode.

U kunt op deze website meer lezen over de gebruikte methode en veel gestelde vragen.