Peilingwijzer update 14 november 2023

Auteur

Tom Louwerse

Publicatiedatum

14 november 2023

In deze update van de Peilingwijzer is de nieuwste peiling van Ipsos/EenVandaag toegevoegd. De Peilingwijzer combineert de zetelpeilingen van I&O Research en Ipsos.

NSC staat nu op 26 tot 30 zetels, op gelijke hoogte met de VVD die 25 tot 29 zetels scoort. GroenLinks-PvdA staat daar iets achter met 22 tot 26 zetels. Dit beeld is niet veranderd ten op zichte van vorige week.

Ook voor de andere partijen, waarvan de meest recente score hieronder staat, blijft het beeld gelijk aan vorige week (enige verschillen vallen binnen de onzekerheidsmarge).

Op woensdag 15 november wordt een nieuwe peiling van I&O Research verwacht; op basis daarvan zal de Peilingwijzer weer bijgewerkt worden. Daarna volgen begin volgende week nog in ieder geval de slotpeilingen van zowel Ipsos/EenVandaag als I&O Research, die verwerkt zullen worden in de laatste update voor de verkiezingen, die wordt gepubliceerd op dinsdagavond 21 november.

Peilingwijzer, op basis van peilingen van I&O Research en Ipsos/EenVandaag


Meest recente schatting van de Peilingwijzer met boven- en ondergrens van de onzekerheidsmarge.


Laatst bijgewerkt: 14-11-2023. Publicatiedatum meest recente peiling: 14-11-2023 (start veldwerk: 10-11, einde veldwerk: 13-11, midden veldwerk: 12-11).

Over de Peilingwijzer

De Peilingwijzer combineert de bestaande zetelpeilingen van I&O Research en Ipsos/EenVandaag tot één inschatting van de stemintenties van kiezers. De meest recente peiling die in deze Peilingwijzer is verwerkt, werd gehouden tussen 10-11 en 13-11 en geeft dus een beeld van de kiezersvoorkeuren in die periode.

U kunt op deze website meer lezen over de gebruikte methode en veel gestelde vragen.